Fotballrefleksjon # 6 - Sportslig tilbud

Postet av Tor Åsmund Leikvoll den 8. Feb 2015

Sportslig visjon vil som før være «flest mulig, lengst mulig» og Lommedalens IL skal være et positivt og attraktivt aktivitetsalternativ for alle barn og unge i «Norges idrettsdal» som ønsker å lære-, spille- og satse fotball. Klubben skal gi utøvere på alle nivåer de beste individuelle og lagmessige forutsetninger for fotballrelatert utvikling i et positivt miljø. La oss som et eksempel benytte gutter født 2002 for å illustrere vinterens tilbud til de som ønsker mye fotball.Treningsuke Gutter født 2002 vinteren 2015:


Mandag

Styrketrening inne på
Mølladammen

Joggetur ute, spenst, sirkeltrening og spill. Egne foreldretrenere.

Tirsdag

Vanlig trening (felles)

Fellestrening med tidligere Helset. Bytter på egne foreldretrenere og juniortrenere med formell trenerkompetanse (trener C).

Onsdag

Fotballakademiet

De som ønsker det kan trene med Ken Dugdale fra Liverpool. Ken har trent en rekke ulike lag opp gjennom årene, deriblant landslaget til New Zealand.

Torsdag

Vanlig trening

Egne foreldretrenere med formell trenerkompetanse (trener B og C).

Fredag

FriLørdag

Talenttrening

For en utvalgt gruppe som trener teknikk med Glenn Hartman. Glenn har spilt toppfotball i mange år og tatt formell trenerutdannelse siden.

Søndag

Vanlig trening inne
på Bærum Idrettshall

Egne foreldretrenere med formell trenerkompetanse (trener B og C).

Hver tredje
søndag

Spenst og hurtighet

Med Petar Vukicevic som er en av verdens beste trenere i grensegangen mellom spenst og hurtighet.

Alle trenger jo ikke være med på alt, men tilbudet er der. Noen treninger er også byttet med treningskamper. I tillegg vil også en del av guttene hospitere en årsklasse opp når det er hensiktsmessig.

Uten for mye beskjedenhet vil vi tro det ikke er mange klubber i Bærum, eller i Norge, som har et bedre fotballtilbud til unger i denne alderen.

Det blir opp til lagledelsen og sette et ambisjonsnivå for de ulike årstrinnene, men vi i styre og stell skal i hvert fall gjøre vårt for å legge forholdene til rette.

Vi i fotballgruppen oppfordrer imidlertid alle til å drive med ulike idrettsgrener og i Lommedalen er det alle muligheter for dette. Etter vår oppfatning starter spissing på en idrett for tidlig og vi mener barna har det bedre med å delta mer variert lenger. Langrennsløpere får en løpsmotor som er nyttig på midtbanen mens håndballspillere har en hurtighet og eksplosivitet som er viktig over alt - for å nevne noe.

Når det gjelder arbeidet i Styret, kommer vi snart tilbake med mer informasjon om arbeidet slik at dere holdes fortløpende orientert.


Med vinterlig hilsen Tor Åsmund

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.