Ny leder for jentefotballen

Postet av Tor Åsmund Leikvoll den 28. Sep 2016

Profilen:

Da har vi satt oss ned med den nye lederen for jentefotballen i LIL, Kjetil Røine, for å ta en liten prat.

Hvem er Kjetil Røine?

Jeg er en drammenser som har drevet med idrett hele livet, som er veldig engasjert i alt som har med idrettsaktiviteter å gjøre, og som har et grunnleggende breddefokus. Profesjonelt er jeg sivilingeniør og jobber i selskapet «Differ» med fornybar energi i utviklingsland.

Hvorfor er Lommedalen Fotball er bra sted for jentene?

Fordi vi satser på alle gjennom å sette sunn fornuft i system. Vi er allerede en bra gjeng med jenter med en realistisk målsetting om etterhvert å få jentelag i alle aldersgrupper til og med A-lag. Videre har vi et høyt sportslig nivå og et godt sportslig tilbud. Vi har et gjennomarbeidet opplegg med vekt på å se alle og at alle skal finne sitt mestringsnivå og utvikle det videre. Det viktigste er uansett å ha det moro!

Hvilke ambisjoner har du?

At alle har det bra sammen med gode venner, og at de er fornøyd med treningstilbudet. Jeg vil at alle skal bli gode lagspillere gjennom å ta hensyn til og hjelpe hverandre, samt å skape en treningskultur som får alle fremover både sportslig og sosialt. Jeg ønsker å skape en arena både for de mest ambisiøse som vil bli virkelig gode, og for de som hovedsakelig er med av sosiale grunner.

Har du en fanesak?

Ja, det er en fanesak å få frem allsidigheten i idretten. En fotballspiller må også jobbe med styrke, kondisjon, spenst, hurtighet, tekniske basisferdigheter og samhandling. Dette fokuserer vi på både gjennom de vanlige treningene, og gjennom spesialtreninger med ekstern spisskompetanse.

En annen viktig fanesak er skadeforebygging. Vi har nå screenet over 50 jenter på 00, 01 og 02 kullene, for å avdekke bevegelsesmønster og basisstyrke slik at vi skal kunne forstå bedre hvorfor noen er skadet og hvordan forebygge skader framover. Vi har basert på dette laget et treningsprogram for ulike typer skader og bevegelsesmønstre. Dette er et opplegg som vi tenker å utvide til resten av klubben.

Har du et råd du vil gi jentene sånn på tampen?

Møt opp på treningene, bidra til å skape et godt sosialt treningsmiljø og gjør ditt beste for at kvaliteten på hver eneste økt blir så bra som mulig.

Da takker vi for praten og ønsker lykke til videre!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Tor Åsmund Leikvoll